perjantai 8. heinäkuuta 2011

Personal Shopper&Stylist

Hyvä ystävä vuosien takaa soitti ja kertoili mukavia kuulumisiaan: Vaimo löytynyt, lapsi syntynyt, talo rakennettu ja sitä sun tätä uutta ja jännää. Mutta mutta, yksi asia on kumminkin pysynyt ja säilynyt: 90-luvulle vahvasti jämähtänyt tyyli jonka muuttamiseen kaveri pyysi apua. Ei muuta kun äijä cityyn ja homma hoitoon.
Ensimmäiseksi WTC:hen parturiin jossa yli 20 vuotta heilunut poninhäntä sai mukisematta kyytiä. Uusi kuontalo on kevyesti fifties-tyylinen, päältä pidempi ja sivuilta hyvinkin lyhyt ja sopii kantajansa paksuun hiuslaatuun täydellisesti. Ja vuosia karisi pois noin kymmenen. Iho ja kroppa perusurheilijalla on jo valmiiksi kuosissa. Samalla tehtiin hyvien naurujen säestyksellä listaa tulevasta shoppailukierroksesta:

1. Pikkutakki
Stockalta löytyi loppujen lopuksi kaksi: Musta Turo Tailor ja harmaa Corneliani. Molempia voi käyttää läpi vuoden.
2. Kauluspaitoja
H&M slim fit kauluspaita, jossa 10% elastaania, pitää kutinsa pesussa paremmin kuin moni triplahintainen. Niitä otettiin musta, valkoinen ja suostuttelun jälkeen pinkki.
3. T-paitoja joissa EI lue Saunalahti, Sonera etc
Selectedin perus t-paitoja hommattiin o ja v-aukkoisina musta, valkoinen ja harmaa.
4. Kunnon kengät
Mustat Sebagon loaferit Stockalta ja Rizzosta harmaat nauhakengät. Lenkkareita urheilijalla riittää ennestään.
5. Farkut
Dieseliltä löytyi perusistuva- ja kulutettu malli ja G-Starilta vähän funkimpi musta versio.
6. Sukkia ja kalsareita
Nekin Stockalta, perus Calvin Klein-briefejä. Sukat mustia ja eri harmaita ja mukaan sain ujutettua muutamat multicolor raidallisetkin.
7. Solmio ja taskuliina
FEREn upeista valikoimista löytyi väripilkuiksi solmio ja taskuliina jotka sopivat kaikkiin jo ostettuihin. Rusettiakin yritin kovasti ehdottaa mutta se taisi olla jo liikaa.
8. Vyö
Vöitäkin löytyi kaksin kappalein: Sandilta musta punottu ja väriksi Paul Smithiltä punainen!
9. Jonkunlainen hattu, ei lippis
Alennuskorista Paul Smith-fedora
10. Murse eli man purse
Siinä tärkein edellytys oli että sinne mahtuu tietokone. Nyt alkoikin kädenvääntö: Ikuiselle reppumiehelle kädessä roikotettava laukku tuntui täysin vieraalta ajatukselta. Mutta Samsonitelta löytyi nahkainen
versio jossa on kaikki mahdollinen: Olka-ja käsihihnat ja sen saa myös selkäänsä reppumaisesti jos hinku iskee. Ja tietokoneelle mukana oma erillinen suojapussukka.

Rahaa paloi reippaasti suunniteltua enemmän vaikka suurin osa kamoista oli kunnon alennuksessa mutta kaikki kumminkin laadukkaita ja ajattomia ja hyvällä hoidolla kestävät kauan. Ei nyt ihan seuraavaa 20 vuotta mutta melkein.
Kuva Simon Spurr

1 kommentti:

  1. Kova homma... hienoa, että tuttava lähti noin avoimin mielin mukaan... Hyvä sä!

    VastaaPoista